Αναζήτηση

Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου 2011

"Η χρονομηχανή του Μ."

Φίλος καλός. Ορισμός του ροκά. Το ένιωσε, το έγραψε, το έστειλε. Αναφέρεται σε δεκαετία που εγώ καλώς ή κακώς δεν πρόλαβα την Αθήνα. Μας άρεσε και το μοιραζόμαστε. Σε ευχαριστώ πολύ Μιχάλη Δελλή για το step back στο time που δεν έζησα: 




"Η μάσκα που κρύβεις"
.. τραγουδούσαν οι "ΤΡΥΠΕΣ" την δεκαετία του 1990 στην αρχή της εφηβείας μου και η έξαρση της οργισμένης τεστοστερόνης μου έφτανε στο pick της σε συναυλίες στο Ρόδον και σε κάτι υπόγεια bar στα Εξάρχεια.
Η Αθήνα πιο γκρίζα απο ποτέ, με τα λεοφωρεία να βγάζουν μαύρη ππίσσα (υπ'ηρχαν και εκπομπές με τους ρύπους στην TV),το ΜΕΤΡΟ το βλέπαμε σε ταινίες σε συνοικιακά σινεμά στους Αμπελόκηπους,αφού για να κατέβουμε στο κέντρο έπρεπε να το πούμε στους γονείς μας 3 μέρες πριν, ωστε να ξεπαγώσουν τον κιμά, να φτιάξουν ταπεράκι με κεφτεδάκια και να πάρουμε και την "ΕΥΧΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΕΦΡΑΙΜ ΓΙΑ ΚΑΛΟ ΤΑΞΙΔΙ" , κάνοντας με το λεωφορέιο "Β2" απο ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ-ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ την ταινια "ΜΠΕΝ ΧΟΥΡ" να μοιάζει με παιδικό παραμύθι.
Φτάνοντας στο Σύνταγμα αρχίζαμε να βλέπουμε τους πρώτους μετανάστες και αναρωτιόμασταν "ρε συ όλοι οι φτωχομπινέδες τουρίστες έρχονται στην Ελλάδα πώς ντύνονται έτσι στις άλλες χώρες"? Γιατί εμείς για να μάθουμε να τρώμε το χαβιάρι και τον σολωμό (οχι τον ποιητή),τρωγαμε ξυλιές στον πωπο απο τον μπάτλερ-δάσκαλο του σπιτιού μας.
Τέτοιες μέρες Χριστουγέννων η Ερμού και η Αθηνάς με την χαρακτηριστική φωνή "ΦΤΕΡΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ" απο τον κύριο Ανδρέα γέμιζε μεγαλοκοπέλες αφου η "νεολαία" πήγαινε Μοναστηράκι για "ΒΕΡΜΑΧΤ" και" ΦΛΑΙΤ"μπουφαν με κονκάρδες "MOTORHEAD","IRON MAIDEN" και οι wannabe "ΜΕΤΑΛΛΑΔΕΣ" τσακώνονταν με τα wannabe PUNK "RAGE AGAINST THE ΚΑΠΗ (MACHINE ήθελα να πω)",'εξω απο το metropolis στην Πανεπιστημίου και όλοι μετά ενωμέμοι για τετράγωνο μπιφτέκι δίπλα στα Wendy's.
15 xρόνια μετά και ενώ ακόμη και οι "ΕΜΟ" έγιναν "ΗΜΟΥΝ" και πλέον στα σκαλιά του ΜΕΤΡΟ κάθονται σκυλιά, και ενώ στην Ερμού τα "ATTICA-ZARA-BERSHKA-H&M ή αλλιώς M&Ms όπως άκουσα πρόσφατα απο μια ξανθία στο δρόμο"έχουν κάνει την Αθήνα το κέντρο του shopping, το I-PHONE 5 αποτελεί το καλύτερο δώρο Χριστουγέννων εγώ ακομη αναρωτιέμαι...
Μήπως ο Ρασσούλης ήταν προφήτης όταν έγραφε το 'ΟΛΑ ΤΡΙΓΥΡΩ ΑΛΛΑΖΟΥΝΕ ΚΑΙ ΟΛΑ ΤΑ ΙΔΙΑ ΜΕΝΟΥΝ" ή μήπως ο Βαρδής είχε το κληρονομικό χάρισμα όταν ερμήνευε "ΣΥΓΚΑΤΟΙΚΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΤΡΕΛΛΑ ΚΑΙ ΕΓΩ ΔΕΝ ΕΧΩ ΓΙΑ ΝΟΙΚΙ"εν μέσω κρίσης σαν αλλος ΜΥΡΙΑΜ-ΤΖΟΣΟΥΑ?
Καταλήγω στον ποιητή ΓΙΑΝΝΗ ΑΓΓΕΛΑΚΑ και τραγουδώ αφήνοντας το "κέντρο".ΦΑΝΕΡΩΣΕ ΜΟΥ ΤΗΝ ΜΑΣΚΑ ΠΟΥ ΚΡΥΒΕΙΣ ΚΑΤΩ ΑΠ ΤΗΝ ΜΑΣΚΑ ΠΟΥ ΦΟΡΑΣ"..
'Αλλωστε μεταξύ της γέννησης και της σταύρωσης καινε τους καρνάβαλους.ΤΥΧΑΙΟ?ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ!!!
ΦΙΛΙΑ ΚΑΛΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ....


Μetropolis: Πανεπιστημίου 54 & Μπενάκη (όχι αυτά που τα έκαιγαν)
Ρόδον: Όταν ήταν ανοιχτό έκανε γαμώ τα live
Wendy's: Όταν ήταν ανοιχτά, κάποιος σκαρφίστηκε τα Goody's

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου